Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hygienkommittén Södra Älvsborg

Hygienkommittén medverkar utifrån ett vårdhygieniskt perspektiv i det övergripande utvecklingsarbetet. Syftet är att säkerställa vårdkvalitet och patientsäkerhet genom hela vårdkedjan.

I hygienkommittén ingår företrädare från Södra Älvsborgs sjukhus, Alingsås lasarett, primärvård/närhälsa, kommunal hälso- och sjukvård, Högskolan Borås och från Smittskyddsenheten i Västra Götaland. I specifika sakfrågor adjungeras ledamöter med specialkompetens inom aktuellt ämnesområde.

Kontaktlista Hygienkommittén (pdf) 

Temaeftermiddag

Hygienkommitténs temaeftermiddag

Tema: Infarter – vilka är riskerna och hur kan vi förebygga infektioner. Föreläsningar och diskussioner om vad vi som vårdgivare behöver ta hänsyn till eller överväga för att förebygga vårdrelaterade infektioner i samband med urin- och kärlkatetrar.  För dig som hälso- och sjukvårdspersonal inom slutenvård, primärvård och kommunal vård och omsorg som arbetar med att ta hand om urin- och kärlkatetrar (PVK, CVK). 

Tid och datum: Torsdagen den 23 maj 2019 kl. 13:30 – 16:00 

Plats: Elin Odencrants salen, Södra Älvsborgs sjukhus, Borås  

Länk till anmälan via Regionkalendern

Välkomna! Hygienkommittén

 

Senast uppdaterad: 2019-02-13 13:19