Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Resursteamet för enteral nutrition

Resursteamet för enteral nutrition är en resurs för patienter som har sondnäring (enteral nutrition) i hemmet och för personal inom primärvård och kommunal vård och omsorg.

Teamet består av en sjuksköterska och en dietist och upptagningsområdet är Borås, Bollebygd, Mark, Svenljunga, Ulricehamn, Tranemo, Alingsås, Vårgårda, Herrljunga och Lerum kommun.

Teamet har bildats för att följa upp personer med sondnäring även utanför sjukhuset, det vill säga oavsett om patienten bor hemma eller på särskilt boende. Vi har möjlighet att göra hembesök och kan hjälpa till med förskrivning av sondnäring, sondmatningstillbehör och nutritionspump. Vi utför också bedömningar och rådgivning kring sondnäringen och hanteringen av denna.

Kontakta oss gärna för rådgivning eller för att förnya recept på sondnäring och sondmatningstillbehör. Vi arbetar måndag-fredag, dagtid. Hembesök och konsultationer är kostnadsfria.

Beställning och leverans av nutritionsprodukter

Sondnäring och sondmatningstillbehör distribueras av OneMed. När förskrivningen behöver förnyas ska patienten kontakta resursteamet för enteral nutrition.

Första uttaget aktiveras i regel av förskrivaren för leverans direkt, men alla efterföljande leveranser aktiverar patienten själv genom att ringa till OneMed,ungefär en vecka i förväg. Telefon 031-706 30 60. Paketet hämtas på postens utlämningsställe eller levereras till dörren utan extra kostnad. Ingen betalning sker vid leverans, kostnaden faktureras i efterhand.

Kontakt

Tuula Hyvärinen, sjuksköterska

Telefon
033- 616 28 66

Anna Svensson, dietist

Telefon
033 - 616 19 92

Fax
033 - 616 13 66

För leverans av sondnäring och tillbehör, kontakta OneMed

Telefon kundtjänst
010 - 441 31 60

Kontakt med enheterna

Dietistmottagning Borås

Dietistmottagning Skene

Senast uppdaterad: 2016-11-14 11:12