Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Smärtenhet

Den här sidan innehåller information till vårdgivare som skriver remiss till smärtenheten, bland annat om remissförfarande och vårdutbud.

För att konsultationen ska bli meningsfull, rekommenderas ett remissförfarande för en korrekt medicinsk prioritering och fortsatt handläggning.

Förutsättning för adekvat bedömning är en preciserad frågeställning och en adekvat somatisk och psykosocial anamnes med uppgifter om vilka behandlingar som har prövats och dess resultat.

Då vi har en konsulterande funktion förväntar vi oss att inremitterande är fortsatt ansvarig och återtar patienten när vi gjort en bedömning och eventuellt behandlingsförsök.

Eventuell sjukskrivning och intygsskrivande sköts av inremitterande läkare.

Vid frågeställningar som rör beroendetillstånd, såväl iatrogena som primära ärenden, rekommenderas kontakt med beroendeenheten inom psykiatrivården som vid behov kan komma i kontakt med oss, telefon- eller remissledes.

Smärtteamets vårdutbud (pdf)

Smärtenhetens sida för patienterna

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:32