Vuxenpsykiatrisk mottagning Mark (arbetsterapi)

Studerande

Hos oss på Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning (ÖVM) Mark (arbetsterapi) kan du som studerar till arbetsterapeut göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Vi tar emot studenter från alla terminer i första hand från Göteborgs universitet. 

Välkomstbrev Vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning i Mark (doc)

Förberedelser och introduktion

Alla studenter med en veckas praktik eller mer får ett välkomstbrev på mail eller per post. Där finns information om introduktion, om enheten, samt namn på handledarna. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Öppenvårdsmottagningen i Mark är en av flera psykiatriska öppenvårdsmottagningar inom organisationen Södra Älvsborgs Sjukhus. Vår verksamhetsidé är tillgänglig specialiserad psykiatrisk utredning, diagnostik och behandling till vuxna med allvarlig psykisk ohälsa för att bota, lindra och trösta. Vår värdegrund är patientfokus, professionalitet och helhetssyn. Ambitionen på mottagningen är att erbjuda en så evidensbaserad psykiatrisk behandling som våra resurser tillåter. Vi har ambitionen att använda teamets samlade kompetens för att på bästa sätt möta patientens och dennes närståendes uttalade och outtalade behov.

Praktisk information

Mottagningen i Mark ligger centralt i Skene. Man kan ta sig hit med buss eller tåg, mottagningen ligger ca 5 min. från järnvägsstationen. Om du kör bil finns det bra parkeringsmöjligheter nära mottagningen. För närmre beskrivning rekommenderas Eniro. Mottagningen befinner sig i samma hus som matvaruaffären Willys, men med ingång på motsatt sida av huset.

Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till mottagningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Där bra att ha med sig lunch, då mikrovågsugn finns, det är begränsade möjligheter att köpa mat i närheten. Vi har inga arbetskläder, så det är bra om du tänker på att dina privata kläder även är en "arbetsuniform". Vissa använder inneskor, så ta med dig om du vill. Du får en nyckel vid introduktionen till din VFU och du måste kunna identifiera dig för att lösa ut dessa. Dessa är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Kontakt

Bente Sundsteigen, kontaktperson

Telefon
0320 - 77 80 69

E-post
bente.sundsteigen@vgregion.se


Laila Tikka, huvudhandledare

Telefon
033 - 616 45 34

E-post
laila.i.tikka@vgregion.se

OBS! Alla VFU platser beställs via studierektor Eva-Britt Wüstenhagen
Telefon 033 - 616 19 19
E-post eva-britt.wustenhagen@vgregion.se 

Alla APL /LIA platser beställs via Maria Björkman
Telefon 033-616 24 27
E-post maria.a.bjorkman@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2018-09-27 13:33