Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinsk akutvårdsavdelning, MAVA

Studerande

Hos oss på MAVA kan du som studerar till sjuksköterska få göra din VFU i kursen allmän omvårdnad, termin 2 eller somatisk omvårdnad i termin 4. Även du som läser på omvårdnadsprogrammet kan göra din APL här.

Förberedelser och introduktion

För sjuksköterskestudenter i termin 2:

1 – 2 veckor innan din praktik kommer du få schema för ett antal veckor, oftast 2-5, samt information om din avdelning. Du kommer att börja din introduktion med en gemensam sådan på sjukhuset, tid och plats meddelas från skolan. Därefter hämtas du upp av din huvudhandledare för en fördjupad introduktion.

För sjuksköterskestudenter i termin 4:

Tid och plats för din introduktion kommer att meddelas av din studentansvariga i introduktionsbrevet 1-2 veckor innan din praktikperiod. Samtidigt får du även schema för ett antal veckor, oftast 2-5, samt information om din avdelning. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

För APL-elever:

1-2 veckor innan din praktik kommer du att få schema, information om avdelningen samt handledarens namn mejlat till dig. Introduktionen sker i samband med ditt första arbetspass och görs av din bashandledare.

För samtliga sjuksköterskestudenter och APL-elever:

Under din praktikperiod betonar vi det egna ansvaret och för att kunna anpassa din praktikperiod efter just dig så är det betydelsefullt att du sänder in dina personliga mål till oss. Dessa mål kan du tillsammans med en presentation av dig själv och dina tidigare vårderfarenheter mejla in till studentansvarig, se kontaktuppgifter nedan. Har ni några frågor innan, eller under er praktikperiod, kontakta då avdelningen eller huvudhandledaren.

Så här arbetar vi

MAVA är en medicinsk akutvårdsavdelning för patienter med olika tillstånd inom det intermedicinska området. De vanligaste tillstånden är akuta infektioner, lungemboli, syncopé som kräver hjärtövervakning samt neurologiska tillstånd som kramper och huvudvärk.

Vi arbetar utifrån team och ser samarbete som en viktig faktor i att bedriva en god vård. Dagtid arbetar det en sjuksköterska och en undersköterska tillsammans i varje team och på avdelningen finns även en koordinator som bland annat planerar in- och utskrivningar och tar emot ingående samtal.

Praktisk information

För att hitta till oss går du in genom huvudentrén och tar till höger förbi Apoteket. Ta hiss H till plan 3.  Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Omklädningsrum finns i källaren. Studentansvarig/handledare visar dig det vid ditt första arbetspass. Ta med hänglås till skåpet samt arbetsskor. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna.  Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU och denna är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Karta

Kontakt

Linda Bergstrand, huvudhandledare

Telefon
033 - 616 32 09

E-post
linda.k.bergstrand@vgregion.se

 

Johanna Rosen, kontaktperson för studenter termin 2 och APL

E-post
johanna.rosen@vgregion.se


Klara Rantanen, kontaktperson för studenter termin 4

E-post
klara.rantanen@vgregion.se


Avdelning MAVA 

Telefon
033 - 616 22 12
 

OBS! Alla VFU platser beställs via studierektor Eva-Britt Wüstenhagen
Telefon 033 - 616 19 19
E-post eva-britt.wustenhagen@vgregion.se 

Alla APL /LIA platser beställs via Maria Björkman
Telefon 033-616 24 27
E-post maria.a.bjorkman@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2019-08-21 10:57