Gyn pris E81

Studerande

Hos oss på E81 kan du som studerar till sjuksköterska få göra din VFU i kursen allmän omvårdnad, termin 2 eller somatisk omvårdnad i termin 4. Även du som läser omvårdnadsprogrammet kan göra din APL här. Du som student på specialistutbildningen till barnmorska kan också få göra VFU inom vår verksamhet.

Förberedelser och introduktion

För sjuksköterskestudenter i termin 2: 

1 – 2 veckor innan din praktik kommer du få schema för ett antal veckor, oftast 2-5, samt information om din avdelning och bashandledare. Du kommer att börja din introduktion med en gemensam sådan på sjukhuset, tid och plats meddelas från skolan. Därefter hämtas du upp av din huvudhandledare för en fördjupad introduktion.

För sjuksköterskestudenter i termin 4: 

Tid och plats för din introduktion kommer att meddelas av din studentansvariga i introduktionsbrevet 1-2 veckor innan din praktikperiod. Samtidigt får du även schema för ett antal veckor, oftast 2-5, samt information om din avdelning och bashandledare. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

För APL-elever: 

1-2 veckor innan din praktik kommer du att få schema, information om avdelningen samt bashandledarens namn mejlat till dig. Introduktionen sker i samband med ditt första arbetspass och görs av din bashandledare.

För barnmorskestudenter:

Som förberedelse till din VFU läser du avsedd studiehandledning. Schemat samt information skickas till Dig 1-2 v före periodens början. Basen för din VFU kommer att ligga på gynekologimottagningen men du kommer också att auskultera på gynekologiavdelningen. Vänd dig till studentansvarig på gynekologimottagningen vid frågor.

För samtliga barnmorskestudenter, sjuksköterskestudenter och APL-elever:

Under din praktikperiod betonar vi det egna ansvaret och för att kunna anpassa din praktikperiod efter just dig så är det betydelsefullt att du sänder in dina personliga mål till oss. Dessa mål kan du tillsammans med en presentation av dig själv och dina tidigare vårderfarenheter mejla in till studentansvarig eller huvudhandledare, se kontaktuppgifter nedan. Har ni några frågor innan, eller under er praktikperiod, kontakta då avdelningen eller huvudhandledaren.

Så här arbetar vi

Avdelning E81 är en vårdavdelning med två olika huvudsakliga inriktningar – palliativ vård och gynekologi. Du som läser till barnmorska kommer att göra din praktik på de gynekologiska teamen vilket innebär att sjuksköterskestudenter och APL-elever oftast får en handledare från det palliativa teamet. Alla team vårdar patienter som kan ha botbara sjukdomar men även patienter i ett palliativt skede, det vill säga när sjukdomen inte längre går att bota.  På avdelningen har vi 15 fasta vårdplatser och 5 öppenvårdsplatser. Vi arbetar utifrån team och ser samarbete som en viktig faktor i att bedriva en god vård. Dagtid arbetar det 3 sköterskor (1-2 ssk, 1-2 usk) i varje team och på avdelningen finns även en koordinator som bland annat planerar in- och utskrivningar och tar emot ingående samtal.

Gyn.mottagningen ansvarar för akut och planerad gynekologisk öppenvård vilket bland annat innebär; telefonrådgivning, abortverksamhet, infertilitetsutredningar, beslut och förberedelser inför gynekologiska operationer. På mottagningen arbetar barnmorskor och undersköterskor samt Kvinnoklinikens läkare. Öppet dagtid måndag-fredag.

Praktisk information

Du hittar oss i T-huset till och för att komma dit går du in genom huvudentrén, uppför stora trappan vid caféet och rakt fram mot Hiss E. Där åker du upp till plan 8 och sedan ligger avdelningen till höger runt hörnet. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Före dina arbetspass kommer du byta om nere i vårt omklädningsrum i kulverten, studentansvarig/bashandledaren visar under din första dag vart detta är. Till skåpet du kommer att få här behöver du ett hänglås som du ska ta med dig din första dag. Ta också med ett par skor att arbeta i. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn och utspritt på sjukhuset finns flera matsalar och kafeterior. Du får ett nyckelkort vid introduktionen till din VFU och denna är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Karta

Kontakt

Elin Larsson, huvudhandledare
Telefon 033-616 22 11 
E-post
elin.maria.larsson@vgregion.se


Linda Jensen, för barnmorskestudenter
Telefon 033 - 616 31 00     033 - 616 31 05
E-post

linda.mt.jensen@vgregion.se


Studentansvarig för avdelning E81
Veronica Gustavsson
E-post
mailto:veronica.a.stenberg@vgregion.se

Christina Eklöf
E-post
christina.eklof@vgregion.se

Marita Stenberg, för gynekologimottagningen
Telefon
033 - 616 45 27
033 - 616 21 58

E-post
marita.stenberg@vgregion.se

Avdelning E81
Telefon
033 - 616 10 53

 

Carina Moström för Gynmottagningen
Telefon
033 - 616 17 11
E-post
carina.mostrom@vgregion.se 

 

OBS! Alla VFU platser beställs via studierektor Eva-Britt Wüstenhagen T
elefon
033 - 616 19 19
E-post eva-britt.wustenhagen@vgregion.se 

Alla APL /LIA platser beställs via Maria Björkman
Telefon 033-616 24 27
E-post maria.a.bjorkman@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-09-14 15:33