Arbetsterapin Rehab

Studerande

Hos oss på arbetsterapin rehab kan du som studerar till arbetsterapeut göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Vi tar emot studenter från alla terminer i första hand från Göteborgs universitet.

Välkomstbrev Arbetsterapin Rehab (pdf)

Förberedelser och introduktion

Alla studenter med en veckas praktik eller mer får ett välkomstbrev på mail eller per post. Där finns information om introduktion, om enheten, samt namn på handledarna. Eftersom du under din praktikperiod kommer att få ett eget login till vår dokumentationsmodul behöver du innan din praktikperiod ha läst igenom informationshandboken för IT-användare.

Handbok för IT-användare på SÄS (pdf)

Så här arbetar vi

Till arbetsterapin kommer patienter med många olika besvär som orsakar vardagsproblem t.ex. stroke, reumatiska besvär, rygg- och nacksmärta, MS eller benamputationer. Hos oss får patienterna möjlighet att träna upp förmågan att utföra vardagliga aktiviteter med hjälp av träning i aktivitet, ergonomisk rådgivning, utprovning av hjälpmedel, ortoser m.m. Vi är sammanlagt ca 30 personer som arbetar här, arbetsterapeuter, arbetsterapibiträden, aktiveringspedagog, rehab assistenter och sekreterare. Vi arbetar i team, förutom arbetsterapeut ingår olika yrkeskategorier såsom fysioterapeut, kurator, logoped, läkare psykolog, sjuksköterska och undersköterska.

Praktisk information

Du hittar oss i Rehabiliteringscentrum, ingång 10 på plan 3. Om du skulle bli sjuk eller av andra anledningar inte kan närvara på dina arbetspass är det viktigt att du hör av dig till avdelningen på det nummer som står under kontaktuppgifter

Huvudhandledaren visar dig vid introduktionen var du kan byta om. Ta med hänglås till skåpet samt arbetsskor. Vi som arbetar i den patientnära vården byter arbetskläder varje pass, enligt gällande hygienrutiner. På avdelningen finns ett personalrum med kyl/frys och mikrovågsugn. Det finns också möjlighet att köpa mat i personalrestaurangen eller i någon av cafeteriorna. Du får ett nyckelkort och nyckel vid introduktionen till din VFU och du måste kunna identifiera dig för att lösa ut dessa. Dessa är en värdehandling som du ansvarar för och återlämnar i slutet av din placering.

Karta

Kontakt

Laila Tikka, Huvudhandledare 

Telefon
033 - 616 45 34 
 
E-post 
laila.i.tikka@vgregion.se

 

OBS! Alla VFU platser beställs via studierektor Eva-Britt Wüstenhagen.

Telefon
033 - 616 19 19
E-post
eva-britt.wustenhagen@vgregion.se 

Alla APL /LIA platser beställs via Maria Björkman
Telefon 033-616 24 27
E-post
maria.a.bjorkman@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-09-27 12:53