Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Rehab-UVA

Rehab-UVA bedrivs på två enheter: Rehabiliteringsmedicinsk avdelning med 18 vårdplatser och Geriatrisk avdelning med 16 vårdplatser. Sjuksköterskestudenter gör sin verksamhetsförlagda utbildning i termin två eller fyra här. Även elever från gymnasiala omvårdnadsprogrammet kan göra sin APL(arbetsplatsförlagt lärande) här.

För att tydliggöra patientperspektivet är studenten placerad i ett team och varje student har utsedda handledare. Under termin 2 ligger fokus på grundläggande omvårdnad. Under termin fyra sker en successiv progression i utveckling av kunskaper och förmågor som leder till att de i slutet av praktikperioden kan ta ansvar för hela omvårdnadsprocessen för en eller flera patienter. Med utgångspunkt i autentiska patientberättelser övas studenter i grupp till problemlösning under termin 2. Förmågan vidareutvecklas till att göra vårdplaner i termin 4. Metoden som används i termin 2 och 4 är case- metodik.

Studenterna handleds ibland i par vilket har visat sig är en metod som är positivt för lärande och yrkesutveckling.

Reflektion genomsyrar handledningen i form av reflekterande dagboksblad, individuell reflektion och gruppreflektion Studenterna erbjuds också utbildningar och studiebesök. För många studenter är praktiken på Rehab- UVA första mötet med vården och många studenter har uttryckt att det är en bra placering att börja med.

Kontakt

Patrice Anderberg, huvudhandledare

Telefon
033 - 616 14 38   

E-post
patrice.anderberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:28