Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

ST-läkare

Socialstyrelsens nya riktlinje för ST-tjänstgöring

Socialstyrelsens nya riktlinjer för ST SOSFS 2015:8 har fastslagits och började gälla 1 maj 2015. Läkare med legitimation från Sverige/ EES-land innan 1 maj 2015, har dock möjlighet att ansöka om specialistbevis enligt SOSFS 2008:17 t o m 30 april 2022 om hen så önskar.

Målbeskrivningar SOSFS 2015:8

Målbeskrivningar SOSFS 2008:17

Läkares specialiseringstjänstgöring (ST) genomförs med hög kvalitet på SÄS. Specialiseringstjänstgöring sker i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter, allmänna råd och målbeskrivningar. I enlighet med målbeskrivningens krav kommer ett individuellt utbildningsprogram att upprättas för dig som ST-läkare.

  • Utbildningstjänster inom 18 olika specialiteter
  • En komplett utbildningsbeskrivning för varje klinik
  • Två introduktionsdagar som är ST-specifik
  • Handledning av utbildad handledare
  • Väl etablerad studierektorsfunktion och tydliga studierektorsuppdrag
  • ST – utvecklingsgrupp
  • ST-lunch 2 ggr/termin

Kontakt

Är du intresserad av att arbeta som ST-läkare vid SÄS, kontakta verksamhetschefen på den klinik som du önskar arbeta på. Du hittar namn och kontaktuppgifter under respektive klinik, eller via telefonväxeln 033 - 616 10 00.

Kliniker

Kontakt studierektorer

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:46