Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Lärande i arbete (LIA)

Varje år tar vi emot medicinska sekreterarstudenter på praktik. Praktiken riktar sig först och främst de studenter som går sin utbildning på Yrkeshögskolan i Borås, men även externa studenter som studerar på andra orter. Praktiken ger kunskap inom bland annat medicinsk dokumentation och vårdadministration.

Hösten 2013 startade en utbildning på Yrkeshögskolan i Borås för medicinska sekreterare. Detta är ett samarbete mellan Södra Älvsborgs Sjukhus, Närhälsan Södra Älvsborg och Yrkeshögskolan i Borås(YH).

I utbildningen ingår kursen LIA (Lärande i arbete) och innebär praktik på olika verksamheter. Varje år kommer 50-60 studenter, från både utbildningen i Borås men även från externa utbildningar, för att ha sin LIA-period på SÄS. I utbildningen ingår tre LIA-perioder under en tvåårig utbildningsperiod. 

För att ta kunna ta emot studenter har vi handledare ute i verksamheterna som introducerar och handleder dig som student under din tid på SÄS.

Utbildningsupplägg

Vårdadministrativ service (VAS)

Studerar du till medicinsk sekreterare och är intresserad av att ha din praktik på någon av våra enheter på SÄS - kontakta oss!

Kontakt

Kristina Johansson, huvudhandledare

Telefon 
033 - 616 1472

E-post 
kristina.ba.johansson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2016-07-06 14:51