Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Läkarstudent inom EU/EES

Södra Älvsborgs sjukhus vill erbjuda dig som studerar till läkare inom EU/EES klinisk praktik under sommaruppehållet. Vår ambition är att ta emot så många praktikanter som möjligt, men vi har ett begränsat antal platser. Detta är en kort information om det som är viktigast att veta för dig som söker praktik.

Förutsättningar för praktik

Förfrågan om praktik e-postas till HR-direkt som svarar på din fråga. Kontaktuppgifter hittar du längst ned på sidan.

Ansökan ska innehålla:

  • Målbeskrivning från ditt lärosäte för den aktuella terminen
  • CSN utlandsstudieförsäkring, se nedan.
  • Dokument som styrker negativ MRSA enligt de rutiner som gäller i Västra Götalandsregionen. Provsvaret får inte vara äldre än en månad.

CSN utlandsstudieförsäkring

I samband med att du söker praktik i Sverige måste du ha en försäkring som täcker eventuella skador som kan uppstå på praktikplatsen. CSN har upphandlat en utlandsstudieförsäkring i försäkringsbolaget Gouda. Det är ett krav att praktikanter har denna försäkring. Försäkringen tecknas för sex eller tolv månader. 

CSN utlandsstudieförsäkring

Kontakt

HR-direkt
Södra Älvsborgs sjukhus

Telefon
033 - 616 3200

E-post
hr-direkt.sas@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:36