Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Feriepraktik

Nyfiken på jobb i vården? Varje sommar erbjuder vi gymnasieelever feriepraktik inom olika verksamheter på sjukhuset. Du kan söka feriepraktik om du har sommaruppehåll under en pågående gymnasieutbildning i år.

Vem får söka?

För att söka en feriepraktikplats ska du

  • under sommaren 2019 ha uppehåll under pågående gymnasieutbildning efter årskurs 1 eller 2
  • vara folkbokförd i Västra Götaland och ha svenskt person- eller samordningsnummer
  • förstå och kunna göra dig förstådd på svenska (för att kunna få en meningsfull och säker feriepraktikplats)

Tidsperioder

Våra feriepraktikplatser varierar i tid och omfattning. De pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor mellan juni till augusti. I din ansökan anger du när under sommaren du kan praktisera. Exakta veckor varierar och meddelas om du blir erbjuden en feriepraktikplats.

Feriepraktik med handledning

Du får feriepraktik med handledning som ger dig en inblick i hur arbetet går till på arbetsplatsen. Det förväntas att du är närvarande och att du, utifrån dina förmågor tar möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter.

Du får 75 kronor per timme och i timlönen ingår semesterersättning (2019 års lön).

Ansökan

Ansökningstiden för feriepraktik är öppen till den 15 mars 2019. Besked om du har blivit lottad eller inte lämnas via mejl senast måndag 15 april.

Här ansöker du

Så sker urvalet

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för en rättvis fördelning sker urvalet med hjälp av lottning. Lottningen sker efter att ansökningstiden har gått ut 15 mars. Därefter hanteras fördelningen av platser på respektive arbetsplats och besked lämnas senast måndag 15 april.

Mer information om fördelningen och hur du tackar ja till erbjuden plats får du via den mejladress som du har uppgett i din ansökan. Det är viktigt att du bevakar din inkorg och svarar inom angiven tid, annars går platsen till en annan sökande. 

Vad innebär det att vara feriepraktikant?

Feriepraktiken är ett tillfälle för dig att få en inblick i vården, lära dig mer om SÄS som sjukhus och prova på några av alla våra olika arbetsuppgifter. Kanske kan du hitta ett yrke som du vill arbeta med i framtiden!

Som feriepraktikant får du aldrig ersätta ordinarie personal utan du är en "extra resurs". Under hela din praktikperiod får du gå bredvid en erfaren handledare som finns med som stöd i det dagliga arbetet.

Kontakt

Anna-Carin Gustafsson, HR-specialist

Telefon
033 - 616 3200

E-post
hr-direkt.sas@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2016-07-06 10:09