Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

AT-läkare

Som AT-läkare hos oss får du en god utbildning med hög kvalitet. Du får stöd och trygghet av erfarna kollegor, handledare och studierektorer samt AT-team.

Söka AT-tjänstgöring på SÄS

Rekryteringen för SÄS AT-tjänster sker två gånger per år. 

Rekrytering

Introduktion under AT-tjänstgöring

Introduktion sker fyra gånger per år. Innehållet är två dagar med allmän information, en dag med applikationsupport, två dagar akutmedicin, därefter introduktion inför varje blockstart. När det gäller klinikintroduktionen till varje huvudblock finns separata introduktionsprogram som erhålls vid varje huvudplacering.

Introduktion under AT-tjänstgöring (pdf)

Utbildningar och placeringar

Vi erbjuder en god klinisk utbildningstjänstgöring, och förutom det så erbjuder vi teoretisk utbildning i form av klinikutbildning, tema-eftermiddagar med föreläsningar, akutdag i simulatorcentrum (praktisk träning), försäkringsmedicinsk utbildning, AT-lunch med information.

Utbildningsupplägg

Projekt

Dina idéer och förslag till förbättringsarbete vill vi ta tillvara genom att du arbetar med ett AT-projekt under din AT. Du har också möjlighet att vara med i AT-utvecklingsgruppen där vi arbetar med olika slag av idéer och förbättringsåtgärder. Du har också möjlighet att nominera bästa AT-handledare.

Forskning

I samband med din AT-tjänstgöring hos oss kan du söka tjänstledighet för forskning. Tjänstledigheten prövas individuellt och en förutsättning för detta är att Socialstyrelsens målbeskrivning för AT uppfylls. Forskning kan inte ersätta eller jämställas med klinisk tjänstgöring. Tjänstledigheten för forskning ska förläggas samlat som hela veckor.

Forskning i samband med AT-tjänstgöring (pdf)

Kontakt

Om du vill veta mer om AT på SÄS är du välkommen att ta kontakt med någon av oss.

Jenny Nordin, AT chef
Telefon
E-post

jenny.nordin@vgregion.se

  

Annika Carlgren, utbildningsassistent Närhälsan
Telefon
0700 - 824 328
E-post

annika.carlgren@vgregion.se 

 

Vid AT-frågor under primärvårdsplaceringen:

Närhälsan, Västra Götalandsregionen
E-post
narhalsan.sa.studierektorsenhet@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-05-06 12:42