Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Munskydd i SÄS lokaler

Patienter, ledsagare och medarbetare ska så långt det är möjligt använda munskydd när de är i vårdlokaler där fler än en person vistas samtidigt. Detta gäller inom hela Västra Götalandsregionen. Barn och ungdomar under 16 år och personer som av olika skäl inte kan använda munskydd undantas.

Syftet med att använda munskydd är att ytterligare försöka minska smittspridningen inom vård och omsorg. Åtgärden följer Folkhälsomyndighetens uppdaterade råd. Se till att munskyddet är CE-märkt. CE-märkningen finns på förpackningen.

När man använder munskydd är det viktigt att hantera det på ett säkert sätt. Tvätta eller sprita händerna innan du tar på det, vidrör inte munskyddet när du har det på dig, ta av det, släng det på ett säkert sätt och tvätta eller sprita händerna därefter. När munskyddet är genomfuktat av andedräkten eller smutsigt ska det bytas ut.

Åtgärden gäller även för de som har haft covid-19 eftersom vi inte säkert vet hur väl en tidigare infektion skyddar från att själv bli smittad eller sprida smittan vidare.

Så använder du engångsmunskydd svenska och på olika språk Folkhälsomyndigheten

Munskyddsanvändning i samhället utanför vård- och omsorg Folkhälsomyndigheten

Använd munskydd när många reser 1177.se

Hur man tar på och av munskydd 1177.se


Senast uppdaterad: 2021-01-08 13:15