Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Omställning på SÄS

SÄS har behövt ställa om vårdverksamheten på grund av covid-19-pandemin.

SÄS har behövt ställa om vårdverksamheten under covid-19-pandemin. Sedan nedgången vad gäller smittspridning och vårdbehov, och utifrån ett stabilare läge har de allra flesta verksamheterna på sjukhuset återgått till mer normala rutiner. Vårdplatserna för covid-19 finns för närvarande på en klinik.

Sjukhuset arbetar utefter olika planeringar, scenarier, med beredskap för att ett större behov av vårdplatser för covid-19-sjuka kan uppstå igen.

I vården används basala hygienrutiner, till exempel desinfektion av händer och ytor samt adekvat skyddsutrustning, för att inte sprida smitta. Det finns ett antal riktlinjer och rutiner kring covid-19-vården som personalen ska följa. Personalen utbildas också kontinuerligt med stöd av personal på vårdhygien och förhåller sig även till råd från Folkhälsomyndigheten.

Dessutom har sjukhuset stängt incheckningen, förutom för dem som ska besöka ögonmottagning och provtagningen, för att undvika trängsel i huvudentrén Borås. Munskydd bör användas i SÄS lokaler. Besöksrestriktioner för närstående till patienter har också införts. 


Senast uppdaterad: 2021-12-01 09:23