Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av virus och påminner om förkylning eller influensa, med feber och hosta. Symtomen kan också vara lindriga. Smittan sprids i samhället och vi befinner oss i en pandemi. Rekommendationerna är: Stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd, 2 meter till andra, undvik folksamlingar och tvätta händerna ofta. Läs mer på Folkhälsomyndigheten. Kontakta 1177.se om du behöver råd.

skylt Södra Älvsborgs sjukhus

Besöka SÄS

För dig som är patient på SÄS i pandemitider. Besöksrestriktioner för närstående råder och ingångar till sjukhuset är begränsade.

Ett blått hjärta med en graf

Söka vård

När du blir sjuk, skadar dig eller behöver råd om din hälsa får du snabbare hjälp om du kommer till rätt plats i vården.

Kvinna med munskydd

Munskydd på SÄS

Alla över 16 år bör använda munskydd på SÄS som ett komplement till andra råd. Tänk på att fortsätta att hålla avstånd.

Personal i covidvård

Omställning

Sjukhuset ställer om vården för att klara att ta hand om covid-19-patienter.

Om covid-19 på 1177 vårdguiden

1177 vårdguiden

Om covid-19, symtom, provtagning, när du ska söka vård, vård, graviditet, behandling, vaccin och hur du undviker smittspridning.

Personal som drar upp vaccin till spruta

Vaccination

SÄS medarbetare är vaccinerade. Enstaka vaccinering sker av patienter i riskgrupp.

Telefonlinje på olik språk

Sjukvårdspersonal som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska svarar på dina frågor om covid-19. Tfn 08-123 680 00.

Tillfrisknandebevis inför resa

Du kan begära bevis att du har tillfrisknat från covid-infektion via 1177 e-tjänster.

Tillfrisknandebevis

man i fönster

Krisstöd

Är du orolig och behöver stöd för egen räkning eller för närstående som är sjuk i covid-19? Läs mer om digitalt krisstöd, stöd via telefon, chatt och mejl.

Other languages

Här finns information om covid-19 på olika språk, teckenspråk och bildstöd. Lyssna på trosamfundledare som talar om covid-19.

Other languages

Covid-19 VGR

Samlad information från Västra Götalandsregionen. Statistik och rapporter mm.

Covid-19 VGR

Sjukresor

Information kring sjukresor i covid-19-pandemin.

Sjukresor - Regionservice

Folkhälsomyndigheten

Läs mer om covid-19, hur du kan skydda dig själv och andra, testning, vaccination och verksamheters ansvar mm. Här finns frågor och svar samt information på olika språk.

Facebook

Följ oss gärna på Facebook @sodraalvsborgssjukhusvgr där vi också delar information om covid-19. Här finns också möjlighet att ställa frågor.


Senast uppdaterad: 2021-12-01 09:21