Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Vuxenpsykiatrisk mottagning Lerum

Tillfällig information Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.
De flesta som får covid-19 behöver inte kontakta vården. Om du känner dig mycket sjuk ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177. Om du har mycket svårt att andas, ring 112.

Kontaktuppgifter

Telefon

Val 1: Sjuksköterska
Val 2: Sekreterare

OBS! Måndag 18 maj är telefonrådgivningen inställd på eftermiddagen p g a utbildning.

Telefontider

Sekreterare Val 2
måndag - fredag 8:00 - 10:00
Sjuksköterska Val 1
måndag - onsdag 10:00 - 11:00
Sekreterare Val 2
måndag - fredag 13:00 - 15:30
Sjuksköterska Val 1
måndag - fredag 14:00 - 15:00
Sjuksköterska Val 1
fredag 10:00 - 11:00

OBS! Av sekretesskäl ber vi dig, när det handlar om patientärenden, att i stället ringa oss eller kontakta oss via 1177.se

Växeltelefon

Öppettider

Lunch 12-13
måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Hedlunds backe 1
443 38 Lerum

Vägbeskrivning

Från Lerums station går man i gångtunnel under motorvägen och järnväg, upp för backen. Vitt och gult hus, ingång från baksidan.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Vuxenpsykiatrisk mottagning Lerum
Hedlunds backe 1
443 38 Lerum

Mottagningen vänder sig i första hand till invånarna i Lerums kommun. Hos oss kan man få hjälp med utredning, bedömning och behandling av olika slag, bland annat samtal och olika former av terapi, anhörigstöd, familjearbete, nätverksarbete, medicinsk behandling, information, rådgivning och utbildning.

Vi har ett nära samarbete med den psykiatriska akut- och heldygnsvården i Borås. Vården bedrivs också i samverkan med primärvården och kommunen. Här på mottagningen samarbetar vi i team bestående av flera olika yrkeskategorier där vi med våra olika kunskaper tillsammans strävar efter en helhetssyn på människan.

Söka vård hos oss

Du kan antingen söka via egen vårdbegäran (egenremiss) eller via remiss från till exempel din vårdcentral. Ring gärna först så berättar vi mer om vilka insatser vi kan erbjuda.

Egenremiss

Vid ditt besök hos oss

Anmäl dig i kassan när du kommer till mottagningen. Vi vill helst att du betalar med betalkort. Är du under 20 år är besöket avgiftsfritt, med undantag av hälsovård, vissa vacciner, vissa intyg med mera. Om du uteblir från ett tidsbeställt besök eller inskrivning utan att ha lämnat återbud 24 timmar innan avtalad tid får du betala ordinarie patientavgift.

Södra Älvsborgs sjukhus är ett hälsofrämjande sjukhus och det är endast tillåtet att röka på anvisad plats. Vi ber dig också att undvika att använda parfym och andra doftande produkter.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation
  • eventuell medicinlista
  • högkostnads- eller frikort

Meddela oss i god tid om du behöver tolk.

Vi som arbetar här

I teamet ingår vårdenhetschef, socionom, psykolog, sekreterare, skötare, sjuksköterska, överläkare, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Ansvariga för mottagningen

Martti Järviniemi, vårdenhetschef

Telefon
033-616 37 08

E-post
martti.jarviniemi@vgregion.se

Mer om verksamheten

Vuxenpsykiatriska kliniken

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2020-05-18 11:07