Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirusinfektion covid-19

Tillfälliga förändringar på SÄS pga coronapandemin. Läs mer på SÄS sida om Covid-19

Kirurgiavdelning 2

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus E61 Vårdenhet för kirurgi
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Avdelningen består av fyra specialiteter. Vi tar emot dig med sjukdom i buken, kärlsjukdomar, sjukdomstillstånd i öron, näsa och hals samt urologpatienter.

De vanligaste diagnoserna för sjukdomar i buken (övre gastrointestinala sjukdomar) är tumörsjukdomar i bukspottkörtel, matstrupe, magsäck och gallvägar.

Vi tar emot dig som har akuta, misstänkta eller konstaterade förändringar i de större pulsådrorna i hela kroppen. Åderförkalkning och pulsåderbråck (aneurysmsjukdom) är de vanligaste orsakerna till att man överväger kärlkirurgi.

Vi vårdar dig med öron-, näs- eller halssjukdom som behöver kirurgisk vård. Det kan bland annat röra sig om tumörsjukdomar, akuta näsblödningar, halsbölder och akuta trakeostomier (öppning i halsen för att skapa fri luftväg).

Vi tar emot patienter som av någon anledning har blod i urinen, akuta, misstänkta eller konstaterade förändringar i njurar samt urinvägar.

Din vistelse hos oss

Vårt mål är att du och dina närstående ska känna er väl bemötta och omhändertagna hos oss. Den behandling vi erbjuder ska vara av högsta internationella klass.

Ett sätt att säkerställa det är att vi deltar i olika kvalitetsregister där vi kan jämföra våra resultat, både nationellt och internationellt. Om du behöver ytterligare information inför din planerade tid hos oss är du välkommen att kontakta den operationsplanerare som kallat dig.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort
  • Ta med aktuell medicinlista, toalettartiklar, inneskor eller tofflor, morgonrock, kläder till hemgång och pengar till hemresa
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare. Det finns också möjlighet att hyra en telefon på avdelningen.
  • Vi erbjuder gratis uppkoppling till trådlöst nätverk.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen. Lämna gärna dina smycken hemma.
  • Tänk på att sjukhuset är rökfritt.

För dig som är närstående och besökare

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi besökare att undvika parfym och blommor.
  • Vi ber er respektera våra besökstider som är dagligen klockan 13:00 - 19:00.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns bland annat sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, dietister, fysioterapeuter, kuratorer och administrativ personal.

Eftersom Södra Älvsborgs sjukhus har ett utbildningsuppdrag finns det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill att studenter är närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Ansvariga för avdelningen

Sari Karhu, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 16 46

E-post 
sari.karhu@vgregion.se

Kristoffer Nydén, vårdenhetschef

Telefon
033-616 10 96

E-post 
kristoffer.nyden@vgregion.se

 

Mer om verksamheten

Kirurg- och öronklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2019-10-01 11:25