Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Understödd hemgång

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.

Understödd hemgång är ett team som utgår från strokeenheten, Neuro - och rehabiliteringskliniken, SÄS. Verksamheten riktar sig mot personer som nyligen insjuknat i stroke. Vi erbjuder rehabilitering i hemmet under 1 - 4 veckor efter utskrivning från sjukhuset.

Söka vård hos oss

Patienter med mild till måttlig stroke som har ett identifierat behov av specialiserad rehabilitering i hemmet erbjuds under sjukhusvistelsen möjlighet till Understödd hemgång efter utskrivning.

Vid ditt besök hos oss

Vårt team består av fysioterapeut, arbetsterapeut och sjuksköterska. Vi besöker dig i ditt hem. Vid första besöket formuleras behandlingsmål utifrån ditt rehabiliteringsbehov. Därefter kommer vi tillsammans överens om vilka eller vem i teamet som kommer att hålla i rehabiliteringen och i vilken omfattning.

Fördelar med rehabilitering i hemmet:

  • Möjlighet att träna i välkänd miljö, i situationer där man ska leva och fungera.
  • Möjlighet att få hjälp/stöd att hitta rätt aktivitetsnivå som stärker den egna förmågan i vardagen och ger ökad självständighet och ökat självförtroende.
  • Möjlighet till stöd och information till närstående som på ett naturligt sätt kan vara delaktiga i rehabiliteringen om de önskar.

Checklista inför ditt besök

  • Avboka hembesök om du får förhinder.

Vi som arbetar här

Arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska med specialkunskaper inom området stroke. Vid behov har vi tillgång till stöd från klinikens dietist, kurator, logoped och läkare.

Ansvariga för mottagningen

Eva Hallquist, vårdenhetschef

Telefon
033-616 35 20

E-post
eva.hallquist@vgregion.se

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon.


Senast uppdaterad: 2021-04-07 12:59