Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SÄS Hotell

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

SÄS hotell är ett vårdhotell dit du kommer på remiss från din läkare. Ditt vårdbehov avgör om du blir erbjuden ett rum här.

Hotellet är ett vårdhotell för patienter som inte behöver en traditionell vårdplats, utan i högre grad sköter sig själva med hjälp av personalen. Hotellet har också några platser för andra gäster. Här erbjuder vi medicinsk trygghet och god service i en lugn och harmonisk miljö. SÄS Hotell ligger inne på sjukhuset i Borås, plan 6-7 vid hiss F.

Bokning och förfrågningar

Telefon
033-616 36 50 (dygnet runt)

Specialistutbildade sjuksköterskor och undersköterskor med lång erfarenhet av akut sjukvård finns tillgängliga dygnet runt. Under dagtid finns hotellets våningsvärdinnor till hands. De hjälper dig under din vistelse  här. och bland annat följer de dig till och från dina behandlingar. Undersköterskor sköter hotellets matsal, restaurang Skogsgläntan.

SÄS Hotell är en del av vården 

Hotellets uppdrag är att i samarbete med de olika klinikerna medverka till att varje patient befinner sig på rätt vårdnivå under tiden på sjukhuset. Det innebär att en behandling kan påbörjas på en specialistavdelning och fortsätta eller avslutas på SÄS Hotell.
 
Utöver SÄS egna patienter tar vi också emot strålpatienter från övriga delar av Västra Götalandsregionen.

Hotellet är även till för närstående

Närstående till svårt sjuka patienter som vårdas på SÄS är också välkomna att bo på hotellet. Extrabädd finns i samma rum. 

Söka vård hos oss

Du får en plats på hotellet via remiss av din läkare. 

På hotellet finns en egen restaurang med bufféservering. Undersköterskor finns till din hjälp. Vi erbjuder den specialkost du behöver av medicinska skäl. 

Varje rum är utrustat med patientlarm som går till sjuksköterska. 

Du kan ha privata kläder. 

Fritt WiFi. Rummet är utrustat med tv, skrivbord, bäddsoffa/-fåtölj, en hotellsäng med höj- och sänkbar huvudända, dusch och toalett. 

Det finns flera dagrum på hotellet. Likaså finns kaffe, te, böcker och tidningar.

Besökstider

Vi har fria besökstider så att du kan ta emot besök dygnet rum. Receptionsplanen (plan 6) är alltid tillgängligt. Efter kl 21.00 kontaktas sköterska i receptionen för ingång (telefon utanför hiss F, plan 2).

Checklista inför ditt besök

Ta gärna med

  • privata kläder
  • halkfria skor
  • eventuella hjälpmedel
  • egna läkemedel om du inte kommer att vara inskriven på en vårdavdelning

Vi som arbetar här

Specialistsjuksköterskor, undersköterskor och våningsvärdinnor.

Ansvariga för mottagningen

Margareta Wass, vårdenhetschef

Telefon
033 – 616 10 00

E-post 
margareta.wass@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-04-07 12:57