Rehabiliteringsmedicinsk dagrehab
Ladda ner
Hälsocoach online
För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.
Resultatuppföljning
Resultatuppföljning dagrehab för 2016
Resultatsuppföljning dagrehab för 2017
Resultatsuppföljning smärtrehab för 2017
Resultatsuppföljning dagrehab för 2018
Resultatsuppföljning smärtrehab för 2018
Resultatsuppföljning dagrehab för 2019
Resultatsuppföljning smärtrehab för 2019
Rehabiliteringsmedicins fokusområden 2018-2019
Ackreditering
Rehabiliteringsmedicin Södra Älvsborgs Sjukhus är sedan juni 2017 ackrediterade enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities). Ackrediteringen var verksamhetens första och fick högsta möjliga betyg som är en treårig ackreditering.
CARF är en internationell, icke vinstdrivande organisation som kvalitetssäkrar verksamheter som arbetar med rehabilitering. Att tilldelas denna ackreditering innebär att verksamheten håller hög kvalitet inom slutenvårds och dagrehabilitering.
Områden som granskas är ledningsstrukturen och rehabiliteringsprocessen, i centrum för kraven står patientens livskvalitet.
Exempel på områden som granskas är patientens delaktighet och information/utbildning till patienter och närstående, samordning i rehabiliteringskedjan, personalens kompetens och det intradisciplinära teamarbetet.
Verksamheten måste också arbeta strategiskt och förbättra verksamheten utifrån resultat, patienter, närstående, personal och andra intressenter skall vara en naturlig del i förbättringsarbetet. Andra viktiga områden är hälsa och säkerhet, riskhantering, patientens rättigheter, följsamhet till lagar etc.
Läs mer på
www.CARF.org
Vi har specialistrehabilitering för patienter som efter skada eller sjukdom har någon form av funktionsnedsättning. Du har kommit så långt i sin rehabilitering att du kan bo hemma under behandlingsperioden.
Läs mer om rehabiliteringsmedicinsk dagrehab i Rehabiliteringsprogram dagrehab (pdf).
För den som av olika anledningar inte kan resa tur och retur dagligen finns det möjlighet att övernatta på SÄS hotell.
Din vistelse hos oss
För att bli aktuell för en rehabiliteringsperiod på dagrehab behöver vi ha en remiss från din behandlande läkare eller en egenremiss. Därefter kommer du att kallas till en läkarbedömning på mottagningen för en behovsbedömning.
Vi tillämpar flexibel dagvård vilket innebär att behandlingens längd och antalet tillfällen per vecka anpassas efter dina individuella behov. Detta bestäms vid eventuell förbedömning där vi under en halv dag träffar dig några veckor innan behandlingsperiodens start.
Innan du ska komma första gången skickas broschyren ”Information till dig som kommer till dagrehab” hem till dig. När du har kommit till oss upprättar vi tillsammans en rehabiliteringsplan, som innehåller dina mål och den förväntade vårdtiden. Rehabiliteringsplanen uppdateras kontinuerligt under din behandlingsperiod.
Vi som arbetar här
Vi arbetar i tre team: neurologiskt och ortopediskt specialistrehabiliteringsteam, hjärnskadeteam och smärtrehabiliteringsteam.
I teamen ingår arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, läkare, psykolog, sjuksköterska och undersköterska. Vi har även ett nära samarbete med dietist och logoped som kopplas in när behov finns.
Ansvariga för avdelningen
Christina Ekberg , vårdenhetschef
Elisabeth Johansson, vårdenhetschef
Telefon
Christina Ekberg 033 - 616 21 27
Elisabeth Johansson, 033 - 616 14 44
E-post
elisabeth.ca.johansson@vgregion.se
Mer om verksamheten
Neuro- och rehabiliteringskliniken