Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Operationsavdelning Skene

Tillfällig information Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.
De flesta som får covid-19 behöver inte kontakta vården. Om du känner dig mycket sjuk ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177. Om du har mycket svårt att andas, ring 112.

Kontaktuppgifter

Öppettider

måndag - torsdag 7:00 - 18:00
fredag 7:00 - 14:00

Besöksadress

Varbergsvägen 50
511 81 Skene

Vägbeskrivning

Gods lämnas på lastbryggan plan 1, mindre paket direkt till op.avd. plan 2 huvudentré, följ skyltning Operationsavdelning

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Operationsavdelning Skene
Varbergsvägen 50
511 81 Skene

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Operationsavdelningen i Skene utgör planerade operationer och behandlingar framförallt inom ortopedi, kirurgi och gynekologi. De flesta operationer utförs dagkirurgiskt vilket innebär att du som patient går hem samma dag. Enheten har tre operationssalar och är öppen dagtid alla dagar i veckan.

Din vistelse hos oss

Inför operation

På operationsdagen anmäler du dig i kassan och går till väntrummet på operationsenheten. En sjuksköterska hämtar dig och du förbereds sedan med smärtlindrande läkemedel. Du byter om till operationskläder.

Efter operation

Du vaknar upp i ett rum i anslutning till operationssalen. Där får du smärtlindrande medicin och omvårdnad inför överflyttning till den avdelning du är inskriven på, alternativt inför att åka hem.

Checklista inför din vistelse

Läs om hur du ska förbereda dig praktiskt i foldern "Viktigt att veta inför din operation".

Viktigt att veta inför din operation (pdf)

Vi som arbetar här

På operationsavdelningen i Skene arbetar cirka 30 personer. Du kommer att träffa ett flertal yrkeskategorier med specialistkompetens hos oss. Vi arbetar i team med specialistläkare, specialistsjuksköterskor och undersköterskor. Vi strävar efter en god och säker vård, där du som patient ska känna dig trygg och respekterad.

Ansvariga för avdelningen

Annsofi Johansson, vårdenhetschef

Telefon
0320-77 91 41

E-post
annsofi.johansson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2017-09-29 09:54