Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

M4

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Yttre vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Inre vägbeskrivning

Ingång 1, hiss, trappa H, plan 5

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Medicinavdelning 4 UVA
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

M4 vårdar patienter med både akuta och kroniska mag-, tarm- och njursjukdomar och patienter med diabetes och andra hormonella sjukdomar. Vi vårdar också patienter som ska genomgå planerade undersökningar och behandlingar. Avdelningen har ett nära samarbete med Mag- och tarm, PD- och njurmottagningen.

Din vistelse hos oss

På vårdavdelningen görs en så kallad individuell vårdplanering där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset. Om din inläggning på avdelningen är planerad får du information av din läkare eller annan personal om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser.

Avdelningen har 24 vårdplatser och arbetslaget är indelat i fyra vårdande team. På avdelningen finns tillgång till dusch, toalett och tv. Frukost, lunch och middag serveras i matsalen och vid behov inne på ditt rum.

Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • undvik att ta med värdesaker eller be någon anhörig ta med dessa hem.

Vi som arbetar här

Vi på avdelningen arbetar i team som består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och studenter. Till avdelningen finns också kopplat sekreterare, kurator, dietist, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vår målsättning är att ge patienterna individuell vård med fokus på trygghet och säkerhet.

Ansvariga för avdelningen

Johanna Dalvald, vårdenhetschef

Telefon
033-616 22 04

E-post
johanna.dalvald@vgregion.se

Mer om verksamheten

Medicinklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2021-02-25 15:42