Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Lungvårdavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås
plan 3
ingång 1, hiss E

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Lungavdelning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

På lungvårdavdelningen vårdar vi patienter med lungsjukdomar så som KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom), lungfibros och misstänkt lungcancer, infektions- och ögonsjukdomar.

Din vistelse hos oss

På vårdavdelningen görs en så kallad individuell vårdplanering där vi tillsammans går igenom vad som ska hända, beräknad vårdtid och vad som händer efter att du skrivs ut från sjukhuset. Om din inläggning på avdelningen är planerad får du information av din läkare eller annan personal om beräknad vårdtid och eventuella förberedelser. Ronden pågår mellan kl 8:30-10:30.

På avdelningen finns tillgång till dusch, toalett och tv. Frukost, lunch och middag serveras antingen i matsalen eller på ditt rum. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell medicinlista
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell inhalationsmedicin / specialmedicin

Vi som arbetar här

Vi på lungvårdavdelningen arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. På avdelningen finns också möjlighet att få hjälp av kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist. Genom detta arbetssätt kommer vi nära patienten och kan bedriva en individuell vård med ett helhetsperspektiv.

Ansvariga för avdelningen

Lence Nikolova, vårdenhetschef

Telefon 
033-616 22 57

E-post
lence.nikolova@vgregion.se

Ulf-Henrik Mellqvist, läkarchef

Telefon
033 - 616 10 34

E-post
ulf-henrik.mellqvist@vgregion.se

Mer om verksamheten

Medicinklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2019-11-21 14:54