Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lung- gastro- och njuravdelning

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Här hittar du information om avdelningen, kontaktuppgifter och information inför din vistelse.

Om avdelningen

På avdelningen vårdas patienter som har medicinska sjukdomar i lungorna, njurarna och mag- och tarmkanalen.

Inom lungmedicinska sjukdomar vårdas patienter med KOL, lungcancer samt sjukdomar där behov finns av pleuradränage och inhalationsbehandling.

Inom njurmedicin vårdas patienter som har svikt i njurarna vilket kan innebära behov av PD-dialys (påsdialys) eller hemodialys (bloddialys).

Medicinska sjukdomar i mag- och tarmkanalen kan vara olika former av inflammatorisk tarmsjukdom.

Din vistelse hos oss

Avdelningen har ett antal vårdplatser, fördelade i enkel- och dubbelrum. Alla patientrum har tillgång till dusch, toalett och tv. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att gärna ta med

  • eventuell medicinlista
  • hjälpmedel som du använder
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • skor som är lätta att ta på och av samt bekväma att gå i
  • Egna hygienartiklar

Vi som arbetar här

Vi på lung- gastro och njuravdelning arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Vi har också undersköterske-, läkar- och sjuksköterskestudenter som gör sin praktik på avdelningen. På avdelningen finns också möjlighet att träffa och få hjälp av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist.

Vi har ett personcentrerat arbetssätt vilket innebär att vi arbetar i nära samarbete med patienten och närstående för att säkerställa en trygg och säker vård.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Senast uppdaterad: 2023-03-23 10:25