Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 Information om våra förändrade besöksrutiner, hur du söker vård vid covid-19 och hur du kan undvika smitta 

Alla över 16 år bör använda munskydd i sjukhusets lokaler. Munskydd delas ut av entrévärdar där de finns.

Lundströmmottagningen

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Rådgivn. adm-fråg
måndag - tisdag 8:30 - 9:30
Endast adm-frågor
måndag - fredag 11:00 - 12:00
Tfn-tid barnteamet
tisdag 9:00 - 10:00
Rådgivn. adm-fråg
torsdag - fredag 8:30 - 9:30

OBS! Av sekretesskäl ber vi dig, när det handlar om patientärenden, att i stället ringa oss eller kontakta oss via 1177.se

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Kungsgatan 5, 1 tr
441 30 Alingsås

Postadress

Vuxenpsykiatrisk klinik Lundströmmottagning Alingsås
Kungsgatan 5, 1 tr
441 30 Alingsås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Lundströmmottagningen är Västra Götalandsregionens utredningsenhet för könsdysfori. Könsidentitet handlar om det psykologiska könet, det kön som en person själv uppfattar sig som, till skillnad från det juridiska, biologiska eller sociala könet.

En person med könsdysfori lider av att kroppen inte överensstämmer med den upplevda könsidentiteten och kan därför ha en önskan om könskorrigerande behandling. Könsdysfori har inget med sexuell läggning att göra.

För att erbjudas behandling inom den offentliga sjukvården krävs en medicinsk diagnos. För att fastställa en diagnos krävs en utredning vid något av de specialiserade teamen för könsdysfori i Sverige. Efter utredning tas ställning kring eventuell behandling.

I Västra Götalandsregionen är det Lundströmmottagningen i Alingsås som genomför utredning, ställer diagnos, skriver remisser till specialister och som samverkar med patientens sociala nätverk. Mottagningen hör organisatoriskt till Södra Älvsborgs sjukhus.

Söka vård hos oss

För att komma till Lundströmmottagningen behövs en remiss. Den kan antingen skrivas av en person inom sjukvården, elevhälsan, ungdomsmottagning eller av en psykoterapeut, präst eller motsvarande.

Du kan också skicka in en egenremiss, antingen genom 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att fylla i blanketten nedan, skriva ut och skicka in. Mottagningen tar emot patienter oavsett ålder.

Egenremiss Lundströmmottagningen (doc)

Vid ditt besök hos oss

Anmäl dig i kassan när du kommer till mottagningen. Vi vill helst att du betalar med betalkort. Är du under 20 är besöket avgiftsfritt, med undantag av hälsovård, vissa vacciner, vissa intyg och annat. Om du uteblir från ett tidsbeställt besök eller inskrivning utan att ha lämnat återbud senast 24 timmar innan avtalad tid får du betala ordinarie patientavgift.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation
  • eventuell medicinlista
  • högkostnads- eller frikort

Vi som arbetar här

Vi som arbetar på Lundströmmottagningen är ett team bestående av sekreterare, socionom, psykolog och specialistläkare i psykiatri.

Ansvariga för mottagningen

Lennart Fällberg, vårdenhetschef

Telefon
0322-22 68 90

E-post
lennart.fallberg@vgregion.se

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2016-06-27 12:40