Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klinisk kemi och transfusionsmedicin Skene

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider
mån-fre 7:00-16:00

Växeltelefon

Öppettider
Provtagningen
mån-tor 7:00-13:45
fre 7:00-10:45

Blodgivare: GeBlod, Borås
033 - 616 23 77

Besöksadress

Varbergsvägen 50
511 61 Skene

 

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Laboratorium för klinisk kemi och transfusionsmedicin Skene
Varbergsvägen 50
511 61 Skene

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Laboratoriet för klinisk kemi analyserar prover av kroppsvätskor, framförallt blod och urin. Vi har en central mottagning för provtagning och ansvarar också för blodgivning. Vi utför främst analyser till beställare vid SÄS Skene och Närhälsan.

Söka vård hos oss

I vår provtagning tar vi emot dig som behöver ta ett blod- eller urinprov. Vi utför också belastningsundersökningar för glukos och laktos.

För provtagning behöver din vårdgivare ha gjort en beställning av det prov du ska ta. Det kan vara en remiss på papper eller skickad elektroniskt via datorn. Fråga din vårdgivare vilket som gäller för din provtagning.

Blodtappningen är öppen två dagar i veckan. Du som är intresserad av att bli blodgivare kan läsa mer om hur det går till på den nationella webbplatsen geblod.nu.

Geblod.nu

Vid ditt besök hos oss

Provtagning sker utan tidsbeställning. Du som ska besöka oss ska först anmäla dig i lasarettets reception. Därefter går du till vårt väntrum och ringer på vår klocka för att påkalla personal. Patienter som ska till inskrivningsmottagningen och akutpatienter har alltid förtur i kön. Övriga tas i turordning. Belastningsundersökningar måste tidsbeställas.

För att få ett så korrekt analysresultat som möjligt krävs att du som patient förbereder dig enligt anvisningar du fått av den som beställt provtagningen.

Checklista inför ditt besök

  • ta med giltig identitetshandling
  • anmäl dig i sjukhusets reception
  • du ska vila 15 minuter innan provtagningen för att kroppen ska komma i jämvikt
  • undvik parfym inför ditt besök hos oss med hänsyn till personer med allergiska besvär

Vi som arbetar här

Biomedicinska analytiker, sjuksköterska och undersköterska.

Ansvariga för mottagningen

Agneta Pettersson, vårdenhetschef

Telefon
Tfn 0322 - 22 63 21
E-post 
agneta.k.pettersson@vgregion.se

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2019-10-09 14:38