Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kirurgavdelning 4

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 11:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Kirurgavdelning 4
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Kirurgavdelning 4 tar emot dig med olika sjukdomar i urinvägarna. Flertalet av våra patienter kommer till oss för planerade operationer av till exempel förstorad prostata, cancer i urinblåsa, njure eller prostata. Du som patient kan även läggas in hos oss via akutmottagningen, till exempel på grund av blod i urinen, infektion eller njurstenssmärta.

Vi tar även emot dig med sjukdomar i mag- och tarmkanalen. Vi behandlar och opererar elakartade tumörsjukdomar i tjocktarm, tunntarm och ändtarm, men också godartade inflammatoriska tarmsjukdomar.

Din vistelse hos oss

Om du ska genomgå en planerad operation blir du i regel kallad till ett förberedande besök på urolog- eller kirurgmottagningen. Vid besöket tas prover och du får prata med kirurg, narkosläkare och sjuksköterska. Det är bra om du tar med en aktuell medicinlista till detta besök.

Om du röker är det bra att göra ett uppehåll med rökningen några veckor före din operation men helst av allt ser vi att du slutar helt. Det förbättrar resultatet och påskyndar läkning och minskar risken för komplikationer. Sjukhuset erbjuder hjälp att sluta röka, tillfälligt eller permanent.

Vår avdelning har 24 vårdplatser varav tio enkelrum och sju dubbelrum. Enkelrummen är i första hand avsedda för dig som är svårt sjuk. För dig som är svårt sjuk cancerpatient har vi efter överenskommelse så kallad "öppen retur". Det innebär att du inte behöver gå via akutmottagningen utan kan komma direkt till avdelningen.

Vid sängplatsen finns sängbord och läslampa. På rummet finns en garderob, där du kan låsa in dina personliga tillhörigheter. Det finns dusch och toalett i anslutning till varje rum. Alla rum har tv och tillgång till internet. Det finns möjlighet att hyra en telefon på avdelningen.

Vi har tre dagrum där man kan äta sina måltider. I det största dagrummet finns även tv. I anslutning till dagrummet finns också kylskåp där du kan förvara din egen dryck och annat.

När du är inlagd på vårdavdelning betalar du en avgift per dygn, som betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar en räkning till dig per post.

Bra att tänka på för närstående och andra besökare

Närstående är välkomna att besöka patienterna. Vi ber er att respektera våra besökstider som är klockan 11:00 - 19:00. Vi ser helst att närstående ringer till avdelningen klockan 10:00 -12:00 eller 16:00 - 20:00.

Checklista inför din vistelse

Bra att tänka på 

  • ta med fotolegitimation
  • ta med aktuell medicinlista, toalettartiklar, lämpliga skor och kläder
  • ta med pengar som du behöver när du ska åka hem
  • lämna andra värdesaker hemma, till exempel smycken och klockor
  • ta gärna med mobiltelefon och laddare
  • observera att hela sjukhuset är rökfritt

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, kurator, sekreterare, arbetsterapeut, vårdenhetschef och fysioterapeut. Vi har också en kurator som är knuten till verksamheten.

Eftersom sjukhuset har ett utbildningsuppdrag har vi studenter och kandidater på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande i vårdsituationer. Alla som arbetar här har tystnadsplikt.

Ansvariga för avdelningen

Kristoffer Nydén, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 10 96

E-post
kristoffer.nyden@vgregion.se

Mer om verksamheten

Kirurg- och öronklinik

 

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2017-12-04 11:47