Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Infektionsmottagning

Tillfällig information Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.
De flesta som får covid-19 behöver inte kontakta vården. Om du känner dig mycket sjuk ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177. Om du har mycket svårt att andas, ring 112.

Kontaktuppgifter

Telefon

Sköterskor/rådgivning
033 - 616 25 80

Tidsbokning/sekr
033 - 616 25 75 

Telefontider

Rådgivning
måndag 8:00 - 10:30
om/avbokning tid
måndag - torsdag 9:15 - 11:00
om/avbokning tid
måndag - torsdag 13:00 - 14:30
rådgivning
måndag - torsdag 14:00 - 15:30
Rådgivning
tisdag 9:00 - 10:30
Rådgivning
onsdag - fredag 8:00 - 10:30
om/avbokning tid
fredag 9:15 - 11:45
rådgivning
fredag 14:00 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00
provtagn
måndag - fredag 8:00 - 10:00
stängt
måndag - fredag 12:00 - 13:00
fredag 8:00 - 15:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Infektionsmottagning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Vi tar emot patienter med infektionssjukdom för läkarbesök, sjukvårdande behandling och provtagning. Mottagningen utför vissa vaccinationer. Telefonrådgivning ges till vårdcentraler, övriga kliniker inom sjukhuset och allmänheten, det arbetet utförs av sjuksköterskor och vid behov även läkare.

Söka vård hos oss

Som patient kommer du hit på remiss från till exempel primärvård, sjukhus eller genom att skicka in egenremiss nedan via post eller via e-tjänster i högerkolumn.

Egen vårdbegäran (egenremiss)

Vaccinationer utförs i första hand av vårdcentral och Läkargruppen i Borås. På vaccinationsmottagningen, Södra Älvsborgs sjukhus tas personer emot som har komplicerande faktorer kring vaccination, så som stor sjuklighet eller komplicerade omständigheter kring en resa, ett exempel är vid utlandstjänstgöring inom sjukvård. Du kommer i kontakt med oss genom att kontakta infektionsmottagningen via telefon.  Även för vaccination mot influensa hänvisas du till din vårdcentral.

Vid ditt besök hos oss

 

På grund av byggarbeten på infektionsenheten och på övriga sjukhusområdet kan det ta längre tid att ta sig fram på sjukhusområdet, och att hitta parkeringsplats för den som kommer med bil, så kom gärna i extra god tid.

Tillträdesväg till infektionsenheten är förlagd bakom rehabiliteringshuset, följ orange skyltning.

Störningsinformation på sjukhusområdet finner du under fliken Om SÄS/Framtidens sjukhus/Störningar under byggtiden.

Anmälan och betalning sker i kassan på vår mottagning. Vi ser gärna att du betalar din patientavgift med kort eller kontant. Observera att vaccination ej kan faktureras.

Om du har planerat besök på vår vaccinationsmottagning vill vi informera om att besöket räknas som hälsovård. Besöksavgift och vaccinationskostnad ingår därmed inte i högkostnadsskyddet. Kostnad för de vanligaste resevaccinationerna finner du under rubriken "Mer information". En besöksavgift tas ut när injektion ges av vaccin som medtagits till mottagningen eller om enbart medicinsk rådgivning ges, det vill säga om vaccination av någon anledning inte blir av i samband med besöket eller vid senare tillfälle. Recept som förskrivs (till exempel malariaprofylax) ingår i avgiften för vaccination och besöksavgift.

Avboka ditt besök om du inte kan komma. Om du uteblir från ditt besök får du betala besöksavgiften, via faktura.

Om du har behov av tolk så ta kontakt med vår mottagningspersonal.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan id- handling, eventuellt LMA-kort
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort
  • eventuell medicinlista
  • eventuellt vaccinationskort
  • eventuellt WHO:s gula vaccinationsbevis

   

  Vi som arbetar här

  Läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, sekreterare och vårdenhetschef.

  På kliniken finns även undersköterske-, sjuksköterske- och läkarstudenter.

  Ansvariga för mottagningen

  Synpunkter

  Dina synpunkter är viktiga för oss på infektionsmottagningen.

  Hör gärna av dig så att vi kan göra vården bättre.

  Hälsocoach online

  För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

  Boka din egen hälsocoach


  Senast uppdaterad: 2020-03-31 13:48