Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Infektionsavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
13:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Här samlas praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

På avdelningen finns vårdplatser för infektionssjukdomar. Det finns isoleringsplatser för vattkoppor, tarminfektion, tuberkulos och andra särskilt smittsamma infektioner.

Din vistelse hos oss

Vid vård av smittsam infektion kan det finnas restriktioner för dig och eventuella besökare. Information kring detta lämnas till dig i samband med att du läggs in på avdelningen.

När du är hos oss görs en plan för din vård, där vi tillsammans går igenom vad som ska hända hos oss, beräknad vårdtid och vad som sker efter att du skrivs ut från sjukhuset.

Om du röker är det bra att göra ett uppehåll med rökningen. Detta påskyndar läkning och minskar risk för komplikation. Sjukhuset erbjuder hjälp att sluta röka, tillfälligt eller permanent.

När du är inlagd på en vårdavdelning betalar du en avgift per dygn, som betalas i efterskott genom att sjukhuset skickar hem en räkning per post.

Vid ditt besök hos oss

Störningsinformation

På grund av byggarbeten på infektionsenheten och på övriga sjukhusområdet kan det ta längre tid att ta sig fram på sjukhusområdet, och att hitta parkeringsplats för den som kommer med bil, så kom gärna i extra god tid.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID- handling, till exempel LMA-kort
  • ifylld hälsodeklaration, om du fått en sådan med kallelsen till vården
  • eventuella mediciner eller hjälpmedel som du använder
  • toalettsaker
  • skor som är bekväma och lätta att ta av och på

Vi som arbetar här

Läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, sekreterare, vårdenhetschef, arbetsterapeut och fysioterapeut. På kliniken finns även undersköterske-, sjuksköterske- och läkarstudenter.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Här samlas praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Stefan Augustsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Boka din egen hälsocoach

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.


Senast uppdaterad: 2021-05-25 11:01