Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Euromelanoma week

Nu är det dag för Euromelanoma week igen, den årliga satsningen på att uppmärksamma leverfläckar/födelsemärken som riskerar att utvecklas till hudcancer. På SÄS hudmottagningen Borås finns bokningsbara tider måndag den 13 maj och onsdag den 15 maj.

Det behövs ingen remiss och alla läkarbesök bokas via ett tidbokningssystem på webben. Alla över 18 år har möjlighet att boka sig och vi uppmanar särskilt personer som har ett födelsemärke som förändrat sig att boka tid denna dag.

Fr.o.m. 3 maj kl. 08:00 kan du själv boka din tid. Tidsbokningen stänger 9 maj kl. 16:00 eller när tiderna är slut.
Boka tid till hudmottagningen i Borås

När nu sommaren närmar sig är det solens värme många ser fram emot och visst är solljus en källa till välbefinnande. Men strålarna kan också orsaka hudskador och hudcancer, bland annat malignt melanom.

Syftet med Euromelanoma week är dels att erbjuda ett stort antal läkarbesök vid ett samlat tillfälle, dels att öka kunskapen om vilka hudförändringar som är viktiga att söka vård för.

För dig som inte kan komma vid dessa tillfällen, eller om de bokningsbara tiderna tar slut, går det också bra att när som helst vända sig till sin vårdcentral för en första bedömning. Vid behov skickar läkaren där en remiss till specialistläkare på sjukhus.

Välkommen till Hudmottagningen


Senast uppdaterad: 2020-09-08 08:13