Hudmottagning Skene
Här utreder och behandlar vi sjukdomar och besvär som till exempel eksem, psoriasis, solskador, olika tumörer i huden, svårläkta sår, hudinfektioner och skabb.
Hudmottagningen utreder och behandlar hudsjukdomar, samt förebyggande insatser, främst avseende hudcancer. Vid mottagningen finns operationssal, lasermottagning, ljusbehandling med mera.
Vi har en öppenvårdsverksamhet i form av specialistläkarmottagning vid SÄS Skene samt hudbehandlingsenheter i Borås och Skene och är främst inriktade på ljus- och badbehandling. Vi har även läkarmottagning.
Söka vård hos oss
Du som patient kommer hit med vårdbegäran (remiss) som du fått via din vårdcentral, annan läkare, via akutmottagning eller genom att du skickat in en egenremiss (egen vårdbegäran) till oss.
Remiss fyller du i genom att logga in på 1177.se, som du hittar länk till på denna sida till höger i 1177-blocket. För att vår bedömningsläkare ska kunna bedöma din remiss och prioritera hur snart du behöver komma till oss är det viktigt att du i remissen noga beskriver dina besvär.
Vid ditt besök hos oss
Läs igenom kallelsen som du fått till ditt besök. Om du inte har fått kallelse så följ de instruktioner du fick vid bokningen av din tid på mottagningen.
Kom till sjukhuset minst 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Anmäl dig och eventuellt betala i incheckningen vid huvudentrén innan du går till mottagningen. Du kan betala med kort eller få en faktura. Ditt besök tar omkring 20-30 minuter.
Om ditt inbokade besök blir mer än 30 minuter försenat har du rätt att få tillbaka patientavgiften. Om du missar ditt besök får du ändå betala avgiften via faktura. Avboka ditt besök om du inte kan komma, antingen genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa hit. Du kan också uträtta andra vårdärenden och se personlig vårdinformation via e-tjänster.
Checklista inför ditt besök
Tänk på att ta med:
- kallelse
- fotolegitimation, LMA-kort eller annan ID-handling
- eventuellt högkostnadskort eller frikort
- eventuell medicinlista
- eventuell hälsodeklaration
Vi som arbetar här
På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, medicinska sekreterare och kurator.
Ibland förekommer studenter vid mottagningen. Du har som patient alltid rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.