Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hjärtavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag 11:00 - 19:00

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
50455 Borås

Yttre vägbeskrivning

Buss 1, 3, 5 eller 8 eller bil från Södra Torget via Åsbogatan till sjukhuset Brämhultsvägen 53. Från motorväg R40 tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Inre vägbeskrivning

Ingång 1, Hiss H, Plan 3

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Hjärtavdelning
Brämhultsvägen 53
501 82 Borås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Hjärtavdelningen är en akutvårdsavdelning med inriktning på hjärtsjukdomar. Vi vårdar till exempel patienter med bröstsmärta, hjärtsvikt, kärlkramp och rytmrubbningar inlagda via akutmottagningen. Vi vårdar också patienter som är bypass- och klaffopererade.

Din vistelse hos oss

Avdelningen har 21 vårdplatser och vårdtiden beräknas till 1-5 dygn. Frukost, lunch och middag serveras antingen i matsalen eller på ditt rum. Det finns också tillgång till kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. Det går bra att ha sin mobiltelefon med sig och påslagen, om inget annat rekommenderas av personalen.

De flesta av våra patienter behandlas färdigt på hjärtavdelningen och skrivs ut från sjukhuset, övriga förs vidare till andra vårdenheter för fortsatt vård och behandling.

Checklista inför din vistelse

Tänk på att ta med

  • eventuell medicinlista

Vi som arbetar här

Vi på hjärtavdelningen arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Avdelningens personal har ett nära samarbete med sjukhusets olika mottagningar.

På avdelningen finns också möjlighet att träffa och få hjälp av kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist. Genom detta arbetssätt kommer vi nära patienten och kan bedriva en individuell vård med ett helhetsperspektiv.

Ansvariga för avdelningen

Sara Meldo, vårdenhetschef

Telefon
033-616 2146

E-post
sara.meldo@vgregion.se

Emilia Månsson, vårdgruppschef

Telefon
033 - 616 38 44

Mer om verksamheten

Medicinklinik

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2021-02-25 15:14