Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Endoskopi Skene

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:00 - 16:15

Besöksadress

Varbergsvägen 50
511 61 Skene

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon. Logga in på vgregion.se/checkin

Endoskopienheten i Skene utför framförallt undersökningar av magsäcken (gastroskopi) och tjocktarmen (koloskopi).

På mottagningen utförs undersökningar av mag-och tarmkanalen, det vill säga matstrupe, magsäck, tunntarm och tjocktarm. Dessa undersökningar görs med endoskop (böjlig slang med kamera som förs in i kroppen), i form av gastroskopi (undersökning av magsäcken) och koloskopi (undersökning av tjocktarmen).

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

Vi utför undersökningarna med hjälp av en böjlig slang, ett endoskop. Längst fram finns en liten videokamera som kan överföra bilder från slemhinnan till en tv-skärm. Efter utförd undersökning är det den vårdgivare som har skrivit remissen eller annan specialistläkare som håller i den fortsatta uppföljningen och behandlingen.

Checklista inför ditt besök

Det är viktigt att du noggrant läser kallelse och information som du får inför undersökningen. Informationen skickas hem i samband med bokning av tid. Det krävs varierande förberedelser, exempelvis fasta och laxering, för att det ska vara möjligt att genomföra undersökningarna.

Vi som arbetar här

På enheten arbetar specialistläkare och sjuksköterskor. Vi strävar efter en god och säker vård, där du som patient ska känna dig trygg och respekterad.

Ansvariga för mottagningen

Lisa Norén, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 34 30

E-post
lisa.m.noren@vgregion.se

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon. Logga in på vgregion.se/checkin


Senast uppdaterad: 2021-09-07 14:39