Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Endoskopi Borås

Kontaktuppgifter

Telefontider

Gastro 6163613
måndag - fredag
8:00 - 9:30
Kolo 6161973
måndag - torsdag
10:00 - 12:00
Kolo 6161973
måndag - torsdag
13:30 - 16:00
Gastro 6163613
måndag - torsdag
14:00 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:30 - 16:30
fredag
7:30 - 13:30

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
50455 Borås

Hälsocoach online

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Boka din egen hälsocoach

På endokoskopienheten gör vi undersökningar på patienter som har ont i eller besvär från magen, gallan eller bukspottkörteln. Enheten är öppen dagtid måndag till fredag.

På mottagningen utförs undersökningar av mag-och tarmkanalen, det vill säga matstrupe, magsäck, tunntarm och tjocktarm. Dessa undersökningar görs med endoskop (böjlig slang med kamera som förs in i kroppen), i form av gastroskopi (undersökning av magsäcken) och koloskopi (undersökning av tjocktarmen).

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

Vi utför undersökningarna med hjälp av en böjlig slang, ett endoskop. Längst fram finns en liten videokamera som kan överföra bilder från slemhinnan till en tv-skärm. Efter utförd undersökning är det den vårdgivare som har skrivit remissen eller annan specialistläkare som håller i den fortsatta uppföljningen och behandlingen.

Checklista inför ditt besök

Det är viktigt att du noggrant läser kallelse och information som du får inför undersökningen. Informationen skickas hem i samband med bokning av tid. Det krävs varierande förberedelser, exempelvis fasta och laxering, för att det ska vara möjligt att genomföra undersökningarna.

Vi som arbetar här

På enheten arbetar läkare som är specialister i mag-och tarmsjukdomar, en endoskopist (sjuksköterska som utför gastroskopier), sjuksköterskor och medicinsk sekreterare. Vi strävar efter en god och säker vård, där du som patient ska känna dig trygg och respekterad.

Ansvariga för mottagningen

Lisa Norén, vårdenhetschef

Telefon 
033 - 616 34 30

E-post
lisa.m.noren@vgregion.se

Hälsocoach online

Stärk din hälsa och må bättre i vardagen. Boka din egen hälsocoach helt kostnadsfritt som du träffar i mobilen, surfplattan eller via dator.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2021-09-07 14:38