Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Akutmottagning barn- och ungdomsmedicin

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås
Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Akutmottagning barn- och ungdomsmedicin är öppen dygnet runt. Vi tar emot barn och ungdomar som ännu inte fyllt 18 år för akuta medicinska sjukdomar.

När ditt barn blir sjukt eller om du behöver råd om vård ringer du i första hand din vårdcentral. Du kan även ringa 1177 på telefonnummer 1177. Vid livshotande tillstånd ringer du 112.

Ett viktigt mål för oss är att alla barn och familjer som kommer till vår mottagning ska känna sig sedda, säkra och trygga. Observera att barn och anhöriga som har eller har varit i kontakt med vattkoppor eller mässlingen inte får vara på mottagningen. Infektionskänsliga patienter kan bli svårt sjuka av vattkoppor och mässling.

Söka vård hos oss

Du som patient kan komma till oss vid akuta medicinska sjukdomar som inte hanteras av primärvården. Livshotande tillstånd hänvisas till vuxenakutmottagningen.

Vid ditt besök hos oss

Vid akuta besök till akutmottagningen för barn är två närstående välkomna. Vi tillåter inte medföljande syskon under det sjuka barnets vistelse på akutmottagningen.

Ibland måste läkaren ta hand om patienter vid larm från andra enheter på sjukhuset. Detta kan innebära att det blir förlängd väntetid för er.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • något att göra som tidsfördriv 
  • mellanmål 

Vi som arbetar här

På akutmottagning barn- och ungdomsmedicin arbetar läkare, sjuksköterska, undersköterska och medicinsk sekreterare.

Vårdpersonal röntgar en pojkes arm.

För dig som patient

Praktisk information som du som patient och besökare kan ha nytta av att känna till inför, under och efter din vistelse hos oss.

Närbild på ängel i tyg som hänger på undersökningsstol

Hjälp oss att bli bättre

Din delaktighet är viktig för att vi ska kunna uppnå en säker och god vård. Vi vill gärna att du hör av dig till oss om dina erfarenheter och synpunkter.


Senast uppdaterad: 2022-10-14 14:38