Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Compassion

Frågorna i den här enkäten handlar om dina känslor och tankar under den senaste månaden. För varje fråga uppmanas du att ange ditt svar genom att markera det alternativ som motsvarar hur ofta du känt eller tänkt på ett särskilt sätt. 

Även om en del av frågorna liknar varandra finns det skillnader mellan dem och du bör behandla varje fråga separat. Det bästa är att besvara frågorna ganska snabbt. Det betyder att du inte ska försöka räkna antalet gånger du känt på ett särskilt sätt utan snarare ange det alternativ som känns som en rimlig uppskattning.

PSS-14

Hur mår du?
Hur mår du? Hur går det för dig? Hur har du det i ditt liv just nu? Sätt ett kryss på de nedanstående skalorna- ju närmare 10, desto bättre mår/fungerar du, medan ett kryss närmare 1 visar att du mår/fungerar sämre.
Jag?
Familjen?
Allt?

SCS-SF (Hur jag vanligtvis beter mig mot mig själv i svåra stunder)
Läs genom varje påstående innan du svarar. Markera till varje påstående hur ofta du gör det som beskrivs.

Perceived Stress Scale (PSS14) är en skala som mäter hur stressad du känner dig och hur belastad din vardag är.

Mer information om skalan finns på; http://www.psy.cmu.edu/~scohen/

Svensk version 2012-05-25

Översättningen är gjord av Institutet för Stressmedicin, Västra Götalandsregionen. Mer information om skalan och beräkningar finns på www.vgregion.se/stressmedicin.

Self-Compassion Scale Short Form (SCS-SF) är en skala som mäter hur omtänksam och stöttande man är gentemot sig själv när livet är svårt.

Kontakt; stressmedicin@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2017-05-05 13:41