Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BUM (Barn- och ungdomsmedicinmottagning) Alingsås

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 8:00 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 8:00 - 16:30
fredag 8:00 - 12:00

Besöksadress

Södra Ringgatan 30
441 83 Alingsås
plan 4
Alingsas lasarett

Vägbeskrivning

Följ skyltar till sjukhus. Gå in i huvudentrén på Alingsås lasarett. Gå till vänster och ta hissen eller trapporna upp till plan 4.

Postadress

Alingsås barn- och ungdomsmedicinsk mottagning Alingsås lasarett
Plan 4
441 83 Alingsås

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Vi är en öppenvårdsmottagning som tar emot barn och ungdomar som ännu inte fyllt 18 år. Vi erbjuder medicinsk utredning och behandling av kroniska sjukdomar som inte kräver att man som patient blir inlagd på sjukhus. Vi har mottagning inom områdena astma, allergi, inkontinens, sängvätning (enures), okontrollerad tarmtömning efter blöjåldern (enkopres) och fetma (obesitas).

När ditt barn blir sjukt eller om du behöver råd om vård ringer du i första hand din vårdcentral. Du kan även ringa 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177. Vid livshotande tillstånd ringer du 112.

Ett viktigt mål för oss är att alla barn och familjer som kommer till vår mottagning ska känna sig sedda, säkra och trygga. Observera att barn och anhöriga som har eller har varit i kontakt med vattkoppor eller mässlingen inte får vara på mottagningen. Infektionskänsliga patienter kan bli svårt sjuka av vattkoppor och mässling.

Söka vård hos oss

Du som patient kommer till oss på remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare på grund av olika sjukdomar. Det går även att skicka in en egenremiss, egen vårdbegäran. Denna finns att fylla i på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Vi erbjuder rådgivning per telefon via ett telefonsvararsystem som innebär att vi kontaktar dig på det nummer du anger när du ringer till oss. För barn upp till sex månaders ålder har vi tidsbeställd akutmottagning (undantagsvis upp till ett år beroende på symtom). Äldre barn hänvisas till sin vårdcentral.

Vid ditt besök hos oss

Kom till mottagningen 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Anmäl dig i kassan på barnmottagningen, plan 4. Ditt besök tar oftast 40-60 minuter.

Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift på 100 kronor via faktura. Du avbokar ditt besök via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att ringa oss. Du kan också uträtta andra vårdärenden och se personlig vårdinformation med e-tjänsterna på 1177.se.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse
  • fotolegitimation eller annan ID-handling
  • eventuell medicinlista
  • eventuell hälsodeklaration

Vi som arbetar här

På barn- och ungdomsmedicinmottagningen arbetar läkare, barnsjuksköterska, barnsköterska, psykolog, dietist och medicinsk sekreterare.

Ansvariga för mottagningen

Gunnel Andersson, vårdenhetschef 

Telefon
0322 - 22 63 97

E-post
gunnel.b.andersson@vgregion.se

Mer om verksamheten

Barn- och ungdomskliniken

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach


Senast uppdaterad: 2019-02-06 11:49