Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19:

Förkylningsbesvär? Tänk på uppmaningen från Smittskydd VGR till närstående, att undvika besök på sjukhuset som inte är helt nödvändiga och att aldrig göra besök om man har luftvägssymtom. De här åtgärderna och rekommendationerna är till för att skydda de mest sårbara. Information om de förändringar som SÄS genomför hittar du via SÄS sida om corona. 
Mer information och aktuellt läge i Västra Götaland

 

Äldrepsykiatriskt team

Tillfällig information Alla med förkylningsbesvär, snuva, hosta, luftvägsproblem eller influensasymtom uppmanas att inte besöka sjukhuset då risk finns att sprida smitta av Covid-19. Känner du dig sjuk och har ett planerat besök kontakta mottagning innan besöket.
De flesta som får covid-19 behöver inte kontakta vården. Om du känner dig mycket sjuk ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177. Om du har mycket svårt att andas, ring 112.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Val 2 sekreterare
måndag - fredag 8:00 - 10:00
Val 1 rådgivning
måndag - fredag 10:00 - 11:00
Val 1 rådgivning
måndag - fredag 13:00 - 14:00
Val 2 sekreterare
måndag - fredag 13:00 - 15:30

Sekreterare:
033-616 25 41
Mån-fre 08:00-10:00 och 13:00-15:30

Gemensam e-postadress för hela Vuxenpsykiatriska kliniken

Växeltelefon

Besöksadress

Katrinedalsgatan 3
501 82 Borås
Plan 3
Ingång 1

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Södra Älvsborgs Sjukhus Äldrepsykiatriskt team
Katrinedalsgatan 3
501 82 Borås

Det äldrepsykiatriska teamet vänder sig i första hand till nyinsjuknade personer över 70 år som är i behov av specialistpsykiatriska insatser, och som har kontakt med någon av de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna runt om i kommunerna. Många har en välfungerande kontakt med primärvården.

Andelen äldre i Sverige ökar och förekomsten av psykiska besvär hos äldre är hög. Förutom demenssjukdomar drabbas äldre människor av i stort sett samma typer av psykiska besvär som yngre. Undersökningar talar samstämmigt för att ett stort antal äldre personer har odiagnostiserade och obehandlade psykiska besvär och sjukdomar.

Teamet arbetar inte med demensutredning utan detta sker enligt demensvårdprogram, till största delen inom primärvården. Vi har en nära samverkan med anhöriga, primärvård, kommunal sjukvård, hemtjänst och andra.

Vid ditt besök hos oss

Vårt arbetssätt bygger på hembesök.

Vi som arbetar här

Vårdenhetschef, sjuksköterskor och sekreterare.

Ansvariga för mottagningen

Carina Forsberg, vårdenhetschef

Telefon
033 - 616 27 42

E-post
carina.forsberg@vgregion.se

Mer om verksamheten

Vuxenpsykiatriska kliniken

Hälsocoach online

För dig som vill komma igång och röra på dig, sluta röka eller snusa, äta hälsosammare eller förändra dina alkoholvanor. Du träffar din hälsocoach via mobil eller surfplatta.

Boka din egen hälsocoach

Senast uppdaterad: 2020-04-17 07:01