Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

NAV-teamet

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Växeltelefon

Besöksadress

Brämhultsvägen 53
504 55 Borås

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon. Logga in på vgregion.se/checkin

NAV står för Nära Akut Vård. NAV-teamet arbetar med akutsjukvård i hemmet. Vi besöker dig som är över 65 år, oavsett sjukdomshistoria eller om du har hjälp från hemtjänst och hemsjukvård eller inte.

NAV-teamet kontaktas av legitimerad vårdgivare (till exempel ambulans eller hemsjukvård) som först ska ha träffat och bedömt om vi kan komma till dig.

Besöken är frivilliga, du får själv bestämma om vi får komma hem till dig. Teamet träffar dig i ditt hem och har möjlighet att utföra undersökning och starta behandling av till exempel infektioner, hjärtsvikt eller andningsbesvär.

I NAV-teamet arbetar en läkare och två sjuksköterskor.

Söka vård hos oss

Du kan själv inte kontakta NAV-teamet. Kontakt med oss tas av legitimerad vårdgivare, till exempel sjuksköterska eller läkare på vårdcentral, ambulanssjuksköterska, sjuksköterska i hemsjukvården. NAV-teamet kan besöka patienter vardagar mellan kl. 08.00-16.00. 

Läkare och sjuksköterska kommer hem till dig. Inga särskilda förberedelser krävs. Det är bra om du har en aktuell läkemedelslista i hemmet.

Ett akutbesök av NAV-teamet (läkare och sjuksköterska) kostar 400 kr (300 kr för läkarbesöket och 100 kr avgift för att besöket sker i hemmet).

Ett uppföljningsbesök (sjuksköterska) kostar 200 kr (100 kr för sjuksköterskebesök och 100 kr avgift för att besöket sker i hemmet).   

Du som är över 85 år har kostnadsfri öppenvård (vård som innebär besök eller behandling över dagen) oavsett hur mycket eller litet vård du tidigare fått på sjukhus eller vårdcentral.

NAV-teamets besök ingår i högkostnadsskyddet.

Ansvariga för mottagningen

Andrea Standar, Enhetschef

Telefon 
033 - 616 20 29

E-post
mailto:andrea.standar@vgregion.se

Självincheckning

Nu kan du som har en bokad tid checka in och betala ditt besök via din mobiltelefon. Logga in på vgregion.se/checkin


Senast uppdaterad: 2022-03-01 16:26