Kolla upp dina hudfläckar 15 maj

Nu är det dags igen för den årliga satsningen på att uppmärksamma hudfläckar som riskerar att utvecklas till hudcancer, Euromelanoma day. På SÄS hudmottagning finns närmare 130 bokningsbara tider måndag 15 maj.

När nu sommaren närmar sig är det solens värme många ser fram emot och visst är solljus är en källa till välbefinnande. Men strålarna kan också orsaka hudskador och hudcancer, bland annat malignt melanom, vid stark och långvarig exponering.

Syftet med Euromelanoma day är dels att erbjuda ett stort antal läkarbesök vid ett samlat tillfälle, dels att öka kunskapen om vilka hudförändringar som är viktiga att söka vård för. Passa på att lär dig mer om hur du kan minska risken för hudcancer och vilka riskfaktorerna är.

Alla tider bokas digitalt

Det behövs ingen remiss och alla läkarbesök bokas via ett ett tidbokningssystem på webben. Alla över 18 år har möjlighet att boka sig och vi uppmanar särskilt personer som har ett födelsemärke som förändrat sig att boka tid denna dag.

För dig som inte kan komma 15 maj, eller om de bokningsbara tiderna tar slut, går det också bra att när som helst vända sig till sin vårdcentral för en första bedömning. Vid behov skickar läkaren där en remiss till specialistläkare på sjukhus.

Välkommen till hudmottagningen!

Boka tid till hudmottagningen i Borås eller Skene

Mer om hudcancer

Sola säkert - föreläsning av hudläkaren Apostolos Parisopoulos på SÄS Play 

Fakta om hudcancer på 1177 Vårdguiden

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:46